Kultúra

2007.06.12. 02:28

A legenda ma is él

Budapest (szz) - A Doors két alapító tagja három kiváló zenész társaságában eleveníti fel a kultikus együttes híres dalait a július 7-i koncerten.

Szabó Zoltán

Negyven éve alapították az együttest, amelyet Aldous Huyley könyvének címéről - The Doors of Perception - neveztek el, azt követően, hogy Jim Morrison és Ray Manzarek találkoztak Los Angelesben. A Doors mindmáig legendás és 1971-ben, Párizsban bekövetkezett halála óta pótolhatatlan vezérakja, az énekes-szövegíró Morrison megmutatta néhány versét a billentyűs hangszereken játszó Manzareknek és ezzel megpecsételődött a sorsuk. Csatlakozott hozzájuk a gitáros Robby Krieger és a dobos John Densmore, és ezzel össze is állt a nagy csapat. A Doors egyre sikeresebb lett, és elsősorban az intellektuálisabb szöveget-zenét kedvelő fiatalok rajongtak értük. Első nagy slágerük a Light My Fire volt, majd sorban jöttek a ma már örökzöld dalok: a Hello, I Love You, a Touch Me, a Love Her Madly, a Break On Through. S persze a Riders On The Storm: az emlékezetes dal címét viseli a nyári koncert is, amelyet július 7-én, 20 órakor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon láthat-ja a közönség. Az alapítók közül fellép Manzarek és Krieger, ők három új zenésszel kiegészülve próbálják felidézni a Doors-varázst. Az ex Fuel-tag, a fantasztikus hangú Brett Scallions énekel, Phil Chen pengeti a basszusgitárt, Ty Dennis dobol.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!