Külföld

2012.02.12. 13:19

Versengés a ''zselébe öntésért''

London - Egy skóciai atomerőmű, egy brit történelmi óceánjáró és egy keletközép-angliai múzeum lettek a befutói egy különleges művészeti kezdeményezésnek, amelynek győztesét zseléből formálja meg egy brit "ételépítész" páros.

MTI

A szokatlan művészeti kezdeményezést a skót felvidéki Thurso városában működő Caithness Horizons múzeum indította. A verseny három döntőse a skóciai Dounreay atomlétesítmény különleges gömbépülete, a ma már múzeumhajóként szolgáló SS Great Britain óceánjáró, amely korának - 1845-től 1886-ig volt szolgálatban - legnagyobb és leggyorsabb hajója volt, valamint a keletközép-angliai Leicester városában található Belgrave Hall Museum.
   
A közönség által kiválasztott győztesnek a Sam Bompas és Harry Parr alkotta "ételépítész" páros fogja elkészíteni a zselémását. Az alkotás a májusban megrendezésre kerülő Museum at Night (Múzeumok éjszaka) elnevezésű hétvégi programsorozat keretén belül fog formát ölteni. A londoni székhelyű ételépítészek korábbi munkái közé tartozik többek között a Szent Pál-székesegyház zselémása is - olvasható a BBC brit közszolgálati médium internetes oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!