Külföld

2012.02.02. 20:16

Véres összecsapás: több mint 70 halott és több száz sérült az egyiptomi focimeccsen (videó)

Egyiptom - Az egyiptomi al-Masry és az al-Ahly focimeccs véres tragédiába torkolt, miután a két szurkolótábor összecsapott.

feol.hu

A helyi focicsapat, az al-Masry 3-1-re győzedelmeskedett a tabellát vezető al-Ahlyval szemben, amit a szurkolók nem tudtak feldolgozni. A lefújást követően beözönlöttek a pályára, petárdákat, köveket, üvegpalackokat dobáltak a másik csapat szurkolóira. Az összecsapás tragédiával végződött: 74 ember életét vesztette, több százan pedig súlyosan megsérültek.

Egyiptomban háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el. A bajnokságot felfüggesztették. Az al-Ahly játékosai már nem is akarnak focizni, annyira sokkolták őket a történtek. Ez nem is meglepő, hiszen a szemük láttára haltak meg emberek, ráadásul az öltözőjükbe is be akartak törni a dühös szurkolók, senki nem állította meg őket.

Vizsgálatot indítottak a történtek miatt. Felelősöket keresnek. Az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség vezetőségét már menesztette is Kamál Ganzúri miniszterelnök. Valószínűleg felelősségre vonják a rendőrséget is, mivel nagy erővel vezényelték ki őket a meccsre, de amikor a szurkolók betörtek a pályára, sehol sem voltak.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!