Külföld

2010.04.06. 15:00

Válsághelyzet, egyre több áldozat az égszakadás miatt Rióban (frissítve)

FMH - Hétfőn kezdődött az özönvízszerű esőzés Brazília Rio de Janeiro szövetségi államában, ahol már 31 ember halt meg. Sokan sárba, illetve vízbe fulladtak.

MTI

A már 17 órája tartó égszakadás óriási káoszt okozott Brazília második legnagyobb városában, Rio de Janeiróban, ahol 11-en fulladtak a vízbe vagy a sárba. A polgármester arra kérte az embereket, hogy maradjanak otthon, mert az összes fő útvonal és több alagút járhatatlan az áradás és a földcsuszamlások miatt. Másokat, akik meredek dombok oldalában élnek, a sárlavinák veszélyeztette lakhelyük elhagyására figyelmeztetett a városvezető.
Az esőzés hétfőn délután kezdődött, és útközben lepte meg a csúcsforgalomban hazatérő embereket. A Riót az öböl túlsó partján fekvő Niteroi várossal összekötő 15 kilométeres hidat az erős szél miatt lezárták. Az árvíz főként a város északi felében lévő szegényebb negyedeket sújtja, köztük Maracana városrészt, ahol a brazil labdarúgás legnagyobb "szentélye", a 200 ezer néző befogadására alkalmas Maracana stadion található.
A felhőszakadás miatt töröltek több belföldi légi járatot Rio de Janeiro és Sao Paulo között, de a riói nemzetközi repülőtér működik. Az iskolákat és néhány kereskedelmi központot bezártak. Sok városrészben megszakadt az áramszolgáltatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!