Külföld

2011.01.25. 15:44

Vallásos menet mellett robbantott egy pakisztáni öngyilkos merénylő

FMH - Egy tinédzser öngyilkos merénylő tucatnyi ember halálát okozta kedden Pakisztán Lahor nevű városában; a célpont egy síita vallásos menet volt.

MTI

A rendőrség közlése szerint a 13 éves fiú felrobbantotta magát, amikor egy rendőr ellenőrizni akarta, amint a menethez közelített. Kórházi források szerint 13 ember, köztük három rendőr vesztette életét, és ötven fölött van a sebesültek száma.
Pakisztán többségében szunnita lakossága a síitákat eretneknek tartja, és a szélsőséges csoportok - tálibok és az al-Kaida terrorszervezet tagjai - gyakran intéznek támadásokat ellenük. Három év alatt mintegy 4 ezer ember halt meg emiatt Pakisztánban.
Kedden Karacsiban, az ország legnagyobb városában is volt egy merénylet, amely két embert ölt meg. Ennek célpontja is valószínűleg az ünneplő síita kisebbség volt, mert a motorkerékpáron elhelyezett robbanóeszköz azután lépett működésbe, hogy egy síita menet elhaladt a közelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!