Külföld

2008.09.12. 09:27

Még mindig ég a tűz a Csalagútban

<b>Párizs </b> - Tűz ütött ki a Franciaországot Nagy-Britanniával összekötő Csatorna-alagútban csütörtökön. A forgalom azóta is szünetel, de áldozatok nincsenek, minden utast kimenekítettek.

nincs nev

Egy teherautókat szállító vonat gyulladt ki a francia partoktól 11 kilométerre, de a tűzoltók gyorsan megfékezték a lángok terjedését – közölte a tenger alatti alagutat működtető Eurotunnel.

 Áldozatok nincsenek, a vonaton tartózkodó személyeket, akiknek a többsége kamionsofőr, idejében kimentették - csak néhányan szenvedtek könnyebb füstmérgezést. A Hírszerző tudósítása szerint a tüzet péntekre sem sikerült eloltani, mert az 1000 Celsius fokos hőségben nehezen tudják megközelíteni a tűzfészket. 

Az alagút forgalma pénteken biztosan szünetel.  A francia hatóságok megkezdték a baleset kivizsgálását. Valószínűleg a vonaton szállított egyik teherautó gyulladhatott ki, de még nem tudták megállapítani ennek okát. 

Az utóbbi két évben ez a második eset, hogy kamionszállítás közben tűz ütött ki a Csalagútban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!