Külföld

2008.09.16. 13:19

Magyar katonák irányítják majd a kabuli repteret

<b>Afganisztán</b> - Októbertől fél évre magyar katonák veszik át az afganisztáni főváros nemzetközi repülőterének irányítását - közölte <i>Domján László</i> ezredes, a Magyar Honvédség műveleti központjának parancsnokhelyettese az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának keddi ülésén.

nincs nev

A Magyar Honvédség október 1-jétől és fél évre vállalta a kabuli repülőtér üzemeltetési feladatainak ellátását. A 75 katonából álló alegység kitelepülése már meg is kezdődött. A zavartalan üzemeltetéshez szükséges tevékenységek mellett légiforgalmi irányítási feladatokat is végeznek majd. 

Emellett az afganisztáni tartományi újjáépítési csoport létszámkerete 210-ről 240-re növekedett. A létszámemeléssel az újjáépítési csoport rádióelektronikai felderítő képességét, a helyi lakossággal történő együttműködésre irányuló tevékenységet, valamint az őrzés-biztosítási feladatok ellátását javítani kívánják - közölte a Figyelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!