Külföld

2008.05.13. 09:22

<u>Közel tízezer halálos áldozata van a kínai földrengésnek</u>

<b>Szecsuán</b> - A polgári ügyek minisztériumának kedd reggeli adatai szerint a földrengésnek 9219 halálos áldozata van a katasztrófa által sújtott nyolc tartományban, a legtöbb Szecsuánban. A tartományban 37, autóbuszon utazó turista halt meg földcsuszamlás következtében, a tartomány Volung városában pedig 15 brit turistának veszett nyoma.

nincs nev

A Richter-skála szerinti 7,9-es erősségű hétfői földrengés az Új  Kína hírügynökség szerint a legsúlyosabb az országban az 1976  júliusi katasztrófa óta – közli a NOL. 

Megérkeztek kedden az első orvosok az előző napi kínai  földrengés epicentrumába. Sátrakat, takarókat, élelmiszert, ivóvizet és gyógyszereket  kért kedden közzétett, sürgős segélyfelhívásában a kínai  vöröskereszt. Az egészségügyi minisztérium eközben véradásra  szólított fel. 

Sifangban  két vegyi üzem is összeomlott és több mint 80 tonna ammónium a  kifolyt a szabadba. Kanszu tartományban kisiklott és  kigyulladt egy tehervonat, amely 13 gázolaj-tartályt  szállított. Egy további ökológiai katasztrófa megelőzése érdekében a kínai  környezetvédelmi minisztérium kedden szakértőket küldött a  földrengés sújtotta területekre, mindenekelőtt az ott működő  atomerőművekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!