Külföld

2012.04.19. 15:44

Újranyithat a clevelandi magyar templom

Elhárult az akadály a clevelandi magyar Szent Imre templom újranyitása elől, amely várhatóan "elevenítőleg hat" az ottani magyar közösség életére - közölte a nemzetpolitikai államtitkárság csütörtökön.

MTI

Az államtitkárság közleményében felidézte, hogy a Vatikán Klérus Kongregációja felülbírálta Richard Lennon clevelandi püspök döntését, mely alapján az egyházmegye 174 plébániájából 50-et bezáratott egy nagyobb, 2009 márciusában bejelentett reform keretében.

A döntést követően és a kánonjog értelmében számos egyházközségi tag fellebbezett a klérus kongregációhoz a bezárások ellen - idézték fel a történteket, hozzátéve: ezt követően az egyházmegye március 14-én kapta meg azokat a hivatalos rendeleteket, melyek számos döntés visszavonását tartalmazzák.

A clevelandi katolikus egyházmegye április 17-ei közleménye szerint a püspök nem fellebbez a vatikáni ítélet ellen, és a papokkal és hívőkkel közösen megkezdik 12 plébánia újranyitását, melyeket 2009 és 2010 során zártak be. A 12 érintett plébánia között van a korábban bezárásra ítélt clevelandi magyar egyházközség Szent Imre temploma is.

A Szent Imre templom újranyitása várhatóan "elevenítően fog hatni" a clevelandi magyar közösség életére - írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!