Külföld

2011.06.20. 14:49

Újabb zavart okozott az ausztráliai légiközlekedésben a chilei hamufelhő

További bosszúságot okoz Ausztráliában a chilei hamufelhő, hétfőn több, Adelaide és Port Lincoln városokba közlekedő járatot is töröltek.

MTI

A június 4-én kitört chilei Cordon Caulle vulkán miatt több száz repülőgép és több ezer utas ragadt a földön az utóbbi hetekben. A helyi hatóságok szerint a tűzhányó aktivitása csökkent, ugyanakkor a Földet másodszor megkerülő hamufelhő további zavarokat okozhat.
A Qantas és a Virgin Australia légitársaság bejelentette, hogy kedden sem indítja a dél-ausztráliai Adelaide városba  tartó vagy onnan induló járatait.
Tristan King ausztráliai meteorológus szerint a 6 ezer méteres magasságban áthaladó hamufelhő a főváros, Canberra, valamint a két legnagyobb település, Sydney és Melbourne légi forgalmára is kihatással lehet.
A chilei vulkán az Argentína délnyugati részén található síparadicsomokat sem kíméli. A helyiek ugyanakkor remélik, hogy a hamu ellenére elkezdődhet a szezon. Patagóniában továbbra is a legmagasabb szintű készültség van érvényben, de néhány helyen már javult az áram- és a vízellátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!