Külföld

2012.03.26. 16:05

Újabb két holttestet hoztak felszínre a Costa Concordia roncsából

A holttestekre a múlt hónapban bukkantak rá a szerencsétlenül járt óceánjáróban, az áldozatok nemzetisége és személyazonossága egyelőre nem ismert.

MTI/APA

A múlt héten összesen öt holttest helyét sikerült meghatározni, ezek közül emeltek ki négyet hétfőn. A tetemeket az óceánjáró elsüllyedt részében, egy távirányítású robot segítségével sikerült a felszínre hozni - közölte Franco Gabrielli, a válságcsapat főnöke. Az áldozatok nemzetisége és személyazonossága egyelőre nem ismert.

A 290 méteres luxushajó január 13-án éjjel futott zátonyra Giglio szigeténél, a Tirrén-tengeren. A balesetben a fedélzeten tartózkodó 4229 emberből 32 vesztette életét, köztük egy magyar állampolgár is. Két áldozatot eddig nem sikerült megtalálni.

A baleset óta a Costa Concordia oldalára dőlve, félig elmerülve fekszik a sziget partjaitól nem messze. A hajóroncs kiemelése és elszállítása akár 12 hónapot is igénybe vehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!