Külföld

2009.06.29. 19:20

Új típusú influenza: már több mint 70 ezer fertőzött

FMH - Továbbra is gyorsan terjed az új típusú influenza: a világ 116 országában 70 893 fertőzöttet tartanak nyilván, a betegségnek eddig 311 halálos áldozata van - közölte hétfőn közzétett legfrissebb jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

feol.hu

A legutóbb, pénteken közzétett adatok óta több mint 11 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma. A legnagyobb mértékben az Egyesült Államokban nőtt a regisztrált fertőzöttek száma és elérte a 27 717-et, (+6268), a halálos áldozatok száma pedig 127.
Argentínában, ahol szintén rohamosan terjed az A(H1N1)-vírus okozta fertőzés, az egészségügyi miniszter hétfőn lemondott, miután a kormány nem fogadta el az egészségügyi szükségállapot bevezetésére vonatkozó indítványát.
Graciela Ocana az idén a dengue-láz okozta járvány idején sem tudta meggyőzni Cristina Fernández de Kirchner elnököt, hogy vezessék be a szükségállapotot.
Az államfő kabinetfőnöke nem volt hajlandó a miniszter távozását kommentálni. A La Nación című lap úgy tudja, hogy Ocana asszony az államfő támogatásának hiánya miatt mondott le, de várt a vasárnapi választásokig, nem kívánta megzavarni a kampányt.
Dán egészségügyi illetékesek szerint egy A(H1N1)-vírushordozó ellenállónak bizonyult Tamiflu gyógyszerre. A Tamiflu gyártója, a Roche svájci gyógyszergyár szerint a dániai eset elszigetelt, és nem jelenti azt, hogy a jelenleg terjedő vírus rezisztens lenne a influenza elleni szerre.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!