Külföld

2009.06.18. 08:36

Új mutáns vagy a régi H1N1?

Az Egyesült Államok járványügyi hatósága (CDC) és más szakértők elvetették azt a beszámolót, amely szerint újabb H1N1 influenzavírus-törzset azonosítottak Brazíliában - olvasható a Fertőző Betegségek Kutatóközpontja honlapján.

feol.hu

Az AFP francia hírügynökség szerdán tette közzé, hogy a Sao Paoló-i Adolfo Lutz Bakteriológiai Intézet kutatóinak állítása szerint új, mutáns influenzatörzset azonosítottak egy, már gyógyult páciensüknél.
Joe Quimby, az atlantai székhelyű CDC szóvivője azonban kétségbe vonta, hogy a vírus új törzsét mutatták volna ki. "Munkatársainknak nincs tudomásuk az új A/H1N1 influenza újabb törzséről. Ez ugyanaz a törzs, nem pedig új" - jelentette ki Quimby.
A brazil tudósok már el is nevezték az általuk izolált törzset: A/Sao/Paolo/1454/H1N1 lenne a jele. A vírus egyes szakaszainak leírását a GenBank-ban is elhelyezték GQ247724 és GQ250156 számokon.
A kontrollt végző tudósok, köztük Vincent Racaniello, a Columbia Egyetem virológusa, a génszakaszok összevetése alapján szintén úgy vélik, hogy a kimutatott vírustörzs nem új az eddigi H1N1-hez képest.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!