Külföld

2008.06.13. 11:01

<u>Ismét indul a magyar konzuli szolgálat Splitben</u>

<b>Zágráb</b> - A tavaly nyári időszakhoz hasonlóan június 15-től szeptember 15-ig idén is működik ideiglenes konzuli szolgálat Splitben, ugyanakkor Horvátország más városaiban is kaphatnak segítséget a bajba került magyar állampolgárok.

nincs nev

A zágrábi magyar nagykövetség tájékoztatása szerint a nyári konzuli ügynökség a Senjtől délre eső területen, négy megyében látja el a magyar állampolgárok érdekvédelmi feladatait. Tehát szükséghelyzetben konzuli segítséget nemcsak Zágrábban, hanem Dalmáciában is kaphatnak az utazók – közli a Stop.hu. 

Például útlevél eltűnése, jogi segítség igénylése esetén, netán haláleset miatt segítségre szoruló állampolgárok a kihelyezett konzult felhívhatják a +385-99-558-5555-ös mobiltelefonszámon, a zágrábi külképviseletet pedig az állandó ügyeleti +385-1-489-0906-os telefonszámán. 

A zágrábi magyar nagykövetség honlapján további részletes információkat is találnak az utazók, ugyanitt megtalálható egy ügyvédeket felsoroló lista is azok számára, akiknek jogi segítségre van szüksége Horvátországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!