Külföld

2008.09.16. 13:35

Hivatásos katona lesz Vilmos herceg

<b>Nagy-Britannia</b> - A brit trón várományosa úgy döntött: alapszintű kiképzési programja után a légierő hivatásos pilótája akar lenni.

nincs nev

A 26 éves Vilmos herceg a királyi légierőnél (RAF) alapszinten kitanulta a harci repülőgépek és helikopterek vezetését. A kiképzési idő alatt rádöbbent, mennyire szeret repülni, ezért tényleges operatív szolgálatot szeretne ellátni. 

A herceg a tervek szerint a légierő hadszíntéri kutató-mentő részlegének pilótája lesz. Feladata a csatatereken eltűnt, illetve megsebesült katonák felkutatása és kimentése lesz, gyakran rendkívül veszélyes körülmények közepette. 

Vilmos 24 éves öccse, Harry is szép sikereket ért már el a brit hadseregben. Megjárta az afganisztáni frontot, ahol gyalogsági hadműveletekben és járőrözéseken vett részt, és hadszíntéri légiirányítóként közvetlenül a tűzvonalban is tevékenykedett. 

Vilmos a királyi légierőnél nagybátyja példáját követi. András yorki herceg - Károly trónörökös öccse - több mint húsz évet töltött a haditengerészeti légierőnél helikopterpilótaként, és a Falkland-szigetekért Argentínával vívott 1982-es háborúban éles harci bevetéseken is részt vett - írja az 5Perc Magazin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!