Külföld

2008.06.18. 12:29

<u>Fidel Castro mutatkozott a kubai tévében</u>

<b>Kuba</b> - <em>Fidel Castro</em> volt államfőről mutatott videofelvételt kedden a kubai televízió: az idős politikus egy kertben beszélgetett <em>Hugo Chávezzel</em>. Január óta ezek voltak az első felvételek a hatalomból több mint két éve visszavonult vezetőről.

nincs nev

Az Index internetes hírportál beszámolója szerint a melegítőt viselő, 81 éves Castro soványabbnak tűnt, haja és szakálla fehérebbnek látszott, mint a korábbi képeken, de élénknek mutatkozott, amint öccsével, Raúl Castro elnökkel és a venezuelai elnökkel beszélgetett. 

A videofelvételnek nem volt hangja, de kubai híradások szerint a Castro-fivérek és Chávez közel egyórás megbeszélésén számos téma vetődött fel, szó volt egyebek mellett a globális élelmiszerválságról és az egyesült államokbeli elnökválasztásról is.

Fidel Castro gyakorta jelentetett meg újságcikkeket a kubai sajtóban, de sokáig tartó távolmaradása a nyilvánosságtól táplálta azokat a híreszteléseket, hogy egészségi állapota romlott a két éve végrehajtott vastagbélműtét óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!