Külföld

2008.06.09. 10:42

<u>Eddig két túlélője van a bányarobbanásnak </u>

<b>Jenakijevo </b> - Élve találtak rá két bányászra abban a donyec-medencei tárnában, ahol vasárnap hajnalban 37-en tűntek el egy hatalmas sújtólégrobbanás nyomán.

nincs nev

A két túlélőt, akit 750 méteres mélységben a törmelék alól emeltek ki a bányamentők, már sikerült a felszínre hozni. A mélyben egy harmadik bányászt is megtaláltak, ő azonban már nem adott semmilyen életjelet. Harmincnégy társuk sorsa továbbra sem ismeretes – tájékoztat a Stop.hu. 

A jenakijevói szénbányában vasárnap hajnalban az ukrajnai szénbányászat történetének legnagyobb erejű sújtólégrobbanása történt. Az egy kilométeres mélységben bekövetkezett detonáció ereje a bánya felszíni létesítményeit is megrongálta, három ember pedig a föld felett is égési sérüléseket szenvedett. 

A szerencsétlenség vizsgálatát vezető Olekszandr Turcsinov első ukrán miniszterelnök hangsúlyozta, hogy ha az ellenőrzések nyomán nem állították volna le a kitermelést, a robbanásnak akár több száz áldozata is lehetett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!