Külföld

2008.09.12. 10:49

Dühös Ike

<b>USA</b> - Egymillió embernek tanácsolták otthona elhagyását az Ike hurrikán fenyegetése miatt. Várhatóan péntek estére éri el az Amerikai Egyesült Államok partjait.

nincs nev

Az Egyesült Államok országos meteorológiai szolgálata szerint a texasi tengerpartot elérő Ike hurrikán egymillió ember életét veszélyezteti. Menekülők százezrei vannak már úton az ország belseje felé, a hatóságok több mint ezer buszt adtak a kitelepítés végrehajtásához – írja az Origo.

A Galvestoni-öböl vidékén, különösen az öböl bejáratánál húzódó szigeteken valószínű a legnagyobb pusztítás. Előzetes számítások szerint a vihardagály hét méter magas hullámokat zúdíthat a texasi partokra. Könnyen lehet, hogy a térség összes települése víz alá kerül.

A hurrikán korábban a karibi térségben pusztított, hetven ember halálát okozta, és több tízezer házat rombolt össze. Különösen Haiti és Kuba szenvedett el súlyos veszteségeket.

A több mint ezer kilométer átmérőjű Ike hurrikán jelenleg csaknem teljesen kitölti a Mexikói-öböl légterét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!