Külföld

2008.09.17. 11:31

Betilthatják a Szcientológiai Egyházat Franciaországban

<b>Franciaországban</b> - Bűnszövetségben elkövetett csalásért állítják bíróság elé a Szcientológia Egyház két francia szervezetét. További hét tag ellen pedig gyógyszerrel való visszaélésért indult eljárás.

nincs nev

A szcientológusokat még tíz évvel ezelőtt jelentette fel egy párizsi nő. Mintegy 30 ezer eurónak megfelelő összeget költött a szcientológusoknál tanfolyamokra, könyvekre, különféle gyógyszerekre, valamint egy, az ember értelmi állapotának változásait jelző "elektrométer" nevű készülékre. 

Pénze elfogytával megpróbálta visszakérni újdonsült egyházától a befizetett összeg egy részét, ám elutasították. A nő ekkor az igazságszolgáltatáshoz fordult, és panaszához a gyógyszerész kamara is csatlakozott. Ez utóbbi azt kifogásolta, hogy az egyházat Franciaországban képviselő egyesület engedély nélkül árusított gyógyszereket. 

Franciaországban szektaként tartják számon a Szcientológia Egyházat. Amennyiben a bűnszövetségben elkövetett csalás vádja bebizonyosodik, úgy a szervezetet akár fel is oszlathatják - közölte az Inforádió. 

Az egyház amerikai központja viszont azzal vádolja a francia hatóságokat, hogy üldözik a tagjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!