Külföld

2008.10.31. 09:07

Továbbra is bizonytalan Kim Dzsong Il állapota

<b>Észak-Korea</b> - <i>Kim Dzsong Il</i> észak-koreai vezető nem jelent meg a kommunista állam egyik jelentős vezetőjének a temetésén, tovább erősítve a politikus megromlott egészségi állapotáról szóló híreszteléseket.

nincs nev

Kim Dzsong Il nem vett részt Pak Szong Csol egykori alelnök temetésen, aki pedig a régi kommunista forradalmárgárda utolsó élő képviselőjeként tartottak számon, és aki jelentős szerepet vállalt az ország irányításában az ötvenes-hetvenes években. 

Az észak-koreai vezető távolléte tovább táplálja a találgatásokat megromlott egészségi állapotáról, mivel korábban a "Kedves Vezető" nem jelent meg a kommunista rendszer fennállásának 60. évfordulóját ünneplő nagy díszszemlén sem. 

Még augusztusban láttak napvilágot olyan híresztelések, hogy Kim Dzsong Il szélütést kapott, a minap pedig Aszo Taro japán kormányfő titkosszolgálati jelentésekre hivatkozva mondta, hogy az észak-koreai vezető valószínűleg kórházba került, és bár egészsége nem túl jó, de még döntésképes - írja a Hírszerző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!