Külföld

2010.03.17. 15:22

Tőkés: ki kell vizsgálni a marosvásárhelyi fekete március eseményeit

Az 1990. március 16-20-i marosvásárhelyi események kivizsgálása, tetteseinek, felbujtóinak felelősségre vonása is szükséges ahhoz, hogy befejeződjék a rendszerváltozás Romániában - vélte az Európai Parlamentben szerdán e témáról tartott konferencián beszélve Tőkés László, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) európai parlamenti képviselője.

MTI


"Ha helye volt annak, hogy a temesvári felkelésről, a rendszerváltozásról megemlékezzünk, rendkívül fontos ... megismerni annak a mechanizmusát, ahogyan eltérítették az 1989-es romániai rendszerváltozás folyamatát, ... helyreállítván a Securitatét" - fogalmazott a képviselő az általa szervezett tanácskozást követően az MTI-nek nyilatkozva.
Külön foglalkozott a konferencia az etnikumok közti viszony és a média kapcsolatával, mert - mint Tőkés elmondta - a média manipulációja nélkül a marosvásárhelyi véres események nem történhettek volna meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!