Külföld

2009.06.23. 07:38

Több halottja lehet egy pakisztáni rakétacsapásnak

FMH - Rakétacsapás ért egy feltételezett tálib kiképzőtábort kedden Pakisztán északnyugati, Afganisztánnal szomszédos vidékén; az akcióban valószínűleg többen életüket vesztették - közölték pakisztáni titkosszolgálati forrásból.

feol.hu

Feltehetően amerikai robotrepülőgépekről hajtották végre a támadást Dél-Vazirisztánban, Pakisztán törzsi ellenőrzés alatt álló részén.
Közben ugyanebben a térségben, Dera Iszmail Hán településen lelőtték a vallási fanatikus tálib mozgalom egyik katonai parancsnokát, aki bírálta Baitulla Mehszudot, a pakisztáni tálibok vezetőjét a tálib akciók civil áldozatai miatt. Kari Zajnuddint fej- és mellkaslövésekkel szállították kórházba, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani.
A tálib vezető - aki hírek szerint 3 ezer fegyveresnek parancsol - két és fél hete, egy mecsetnél végrehajtott, 33 halálos áldozatot követelő pokolgépes merénylet után úgy nyilatkozott az AP amerikai hírügynökségnek: az, amit Baitulla Mehszud és társai művelnek, nem dzsihád (szent háború) és semmi köze az iszlámhoz. "Az iszlám a béke mellett áll ki, nem a terrorizmus mellett" - jelentette ki. Zajnuddin nyilvánvalóan megpróbálta úgy feltüntetni magát, mint Mehszud mérsékelt ellenpárja.
Mehszudot vádolják egy sor pakisztáni pokolgépes merénylet elkövetésével, többek között Benazir Bhutto korábbi kormányfő másfél évvel ezelőtti megölésével. Washington ötmillió dollár vérdíjat tűzött ki a terroristavezér fejére.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!