Külföld

2012.01.03. 13:20

Tilos volt sapkát és kesztyűt viselni Kim Dzsong Il temetésén

Bár a hőmérséklet fagypont alatt volt, nem viselhettek sapkát, kesztyűt sőt még sálat sem az észak-koreaiak elhunyt vezetőjük, Kim Dzsong Il temetésén, mivel az örökös - és az ország új vezetője - is fedetlen fővel és kézzel vonult a halottaskocsi mellett - írta egy szöuli lap, a Daily NK kedden.

MTI

Az észak-koreai menekültek által fenntartott hírportál információi szerint a phenjani hatóságok n résztvevőknek még havazás esetére is megtiltották a téli kiegészítők viselését. A fővárosi hatóságok a gyászszertartás előestéjén figyelmeztették a lakosokat, hogy Kim Dzsong Un, az elhunyt fia fejfedő és kesztyű nélkül vesz majd részt a gyászmenetben, és  minden sorban lesz valaki, aki figyelni fogja, hogy a lakosok is ehhez hasonlóan öltöztek-e fel.
   
A három órán át tartó gyászmenet napján, december 28-án, a hőmérséklet a mínusz 9 fokot is elérte, ráadásul havazott, de a tv-felvételeken látszik, hogy a több százezer gyászoló közül szinte senki sem viselt sapkát vagy kesztyűt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!