Külföld

2009.12.14. 07:22

Terrorveszély miatt leállították az orosz gázszállítást

Oroszország leállította a gázszállítást két déli köztársaságába és Örményországba, mert robbanószerkezeteket találtak a vezeték ingusföldi szakasza közelében - jelentette az Interfax orosz hírügynökség hétfőn orosz tisztségviselőkre hivatkozva.

MTI

Az Észak-Oszétián és Ingusföldön áthaladó gázszállítást leállították vasárnap, miután robbanószerkezetre bukkantak a gázvezetéknél - közölte a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szóvivője. A pokolgépet és a közelében elhelyezett aknákat hajnalban hatástalanították - tette hozzá.
A rendkívüli helyzetek ingusföldi minisztériumának szóvivője közölte: a robbanószerkezet felfedezése után született a döntés, hogy csökkentik az Örményországba, Észak-Oszétiába és Ingusföldre irányuló gáz mennyiségét. Hétfő reggelre pedig teljesen leállítják a gázszállítást ezekbe az országokba - tette hozzá.
Örményországba Grúzián keresztül halad a vezeték. A szállításért felelős grúz vállalat szóvivője elmondta, hogy a leállás nem érinti Grúziát, mert az ország Azerbajdzsántól kapja a gázt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!