Külföld

2008.11.18. 10:16

Terhes nőt és öregembereket gyújtottak fel Bolíviában

<b>Bolívia</b> - A feldühödött tömeg tizenegyegy embert lincselt meg egy bolíviai faluban, mert állítólag tolvajok voltak. A felgyújtott áldozatok közül a kiérkező rendőrök kettőn már nem tudtak időben segíteni, ők a kórházba szállítás után meghaltak.

nincs nev

A  helyiek önbíráskodásának a helyszínre érkező rendőrség nehezen vetett véget. A tömeg a futballpályán gyűlt össze, hogy elégtételt vegyenek az állítólagos lopásokért. 

A lincselést korábban plakátokon hirdették, így gyűlhetett össze ilyen sokan. Közülük nehéz lesz kideríteni, hogy valójában kik a tettesek. 

Az áldozatok között több idős ember és egy terhes asszony is volt. A tizenegy embert négy órán keresztül verték, majd leöntötték gázolajjal és meggyújtották őket. Hosszú percekbe telt a rendőröknek, míg kiszabadították az áldozatokat a tömeg markából, és elmagyarázták nekik, hogy annak ellenére, hogy dühösek, vegyék észre, hogy gyilkosság, amit művelnek.

 Hatalmas vitát váltott ki az eset Bolíviában, ám az egyik politikus úgy véli, hogy a helyi igazságszolgáltatás csődje miatt fajultak idáig a dolgok. A kormány mindenesetre tehetetlen a veszélyes ősi szokások újjáéledése ellen, így egyre több az önbíráskodás - hangzott el a HíradóWeb hírei közt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!