Külföld

2009.09.04. 06:50

Szűk körben temették el Michael Jacksont

FMH - Michael Jacksont helyi idő szerint csütörtök este eltemették a kaliforniai Glendale-ben; a 70 nappal korábban elhunyt popsztárt családtagok és közeli barátok szűk köre búcsúztatta.

feol.hu

Az 50 éves korában váratlanul meghalt énekest olyan hírességek mellett helyezték végső nyugalomra a Forest Lawn emlékpark nagy mauzóleumában, mint a néhai legendás hollywoodi színészek, Jean Harlow, Carole Lombard, Clark Gable és a híres humorista, Red Skelton.
Mint az ABC televízió tudósítója megjegyezte, ha a Jackson-családnak az volt a célja, hogy az énekes háborítatlanul nyugodjon, akkor jól választott, a nagy márvány mauzóleum ugyanis szinte teljes egészében zárva van a közönség előtt, a rajongók nem látogathatják.
A Los Angeles belvárosától mintegy 13 kilométerre északra fekvő temetőben a barátok között jelen volt Al Sharpton lelkész, híres fekete jogvédő, Elizabeth Taylor színésznő, Stevie Wonder, Diana Ross énekesek és Barry Bonds, a San Francisco Giants baseballjátékosa.
Az életét kísérő botrányok és viták ellenére az egyetlen dolog, ami megmarad utána, az a zenéje, s ez volt Michael" - mondta Al Sharpton a CNN hírtelevíziónak a temetés alkalmából.
Miközben a család a popsztár elvesztését gyászolja, a rendőrség még nem zárta le a nyomozást Jackson halála ügyében. A Los Angeles megyei halottkém emberölésnek minősítette az énekes halálát, amelyet egy "másik személy által beadott intravénás injekció" okozott. 
Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a halált alapvetően az erős érzéstelenítő hatású Propofol és egyéb nyugtatók miatti "heveny mérgezés" okozta. A legfőbb gyanúsított Jackson volt orvosa, Conrad Murray, vádemelés azonban még nem történt.
(MTI)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!