Külföld

2012.02.08. 17:43

Szíriaiak hatoltak be országuk nagykövetségére

Szerbiában élő szíriai állampolgárok szerdán délután behatoltak országuk belgrádi nagykövetségének udvarára, jelszavakat firkáltak a falakra és bezúzták a garázsok ablakait.

MTI

Az esetről a szerb belügyminisztérium tájékoztatott.

A közlés szerint a szíriaiak csoportja az eset után ismeretlen irányba távozott; az incidens körülményeit kivizsgálják.

Vasárnap szíriai ellenzékiek hatoltak be hazájuk varsói nagykövetségének területére, és az állami zászló helyett a forradalom lobogóját húzták fel a zászlórúdra. Az épületre Bassár el-Aszad rezsimjét ellenző feliratokat írtak, és az akciót filmen is megörökítették.

Hasonló akciókban világszerte több szíriai képviseletet is megtámadtak, egyebek közt szombaton éjszaka az ausztrál fővárosban. Szombatra virradóra szíriaiak egy csoportja megostromolta, feldúlta és részben felgyújtotta Szíria kairói nagykövetségét, tiltakozásul a szülőhazájukban történt legújabb vérontás miatt. Pénteken szíriai ellenzékiek hazájuk berlini nagykövetségére törtek be, ahol megrongálták a berendezés egy részét. Tüntetések voltak Szíria londoni és washingtoni nagykövetségénél is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!