Külföld

2009.10.03. 09:36

Szicíliai sárlavina: Legkevesebb 18 halott, folytatódik a mentőakció

Messina - Legkevesebb 18-ra emelkedett szombatra az olaszországi Szicíliában az esőzések okozta sárlavinák halálos áldozatainak száma, s a hatóságok 35 embert eltűntként tartanak számon.

MTI

"Kétségbeesetten folytatjuk a keresést a romok alatt és a sártengerben rekedt emberek után" - mondta Giuseppe Buzzanca, a Szicília keleti részén fekvő Messina polgármestere. Elmondta, hogy két személyt még nem sikerült azonosítani.
   

Az esőzés szombaton akadályozta a mentőalakulatok munkáját, amelyek főként a Messina kikötővárostól délre fekvő két legsúlyosabban érintett településen, Scalettában és Giamilieriben kutatnak esetleges áldozatok után. Messinában válságtanács ült össze, amely a katasztrófa következtében kialakult helyzetet elemzi. Az olasz kormány pénteken rendkívüli állapotot hirdetett a térségben.
   

A sziget egyes térségeiben péntekre virradó éjjel három-négy óra leforgása alatt 220-230 milliméter eső hullott, aminek következtében sártenger árasztott el több települést, elzárva őket a külvilágtól. Mintegy 80-an megsérültek, és 435 embert kellett kimenekíteni, akiket a környék iskoláiban és szállodáiban helyeztek el.
   

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök szombatra virradóra azt mondta, hogy 50 halottja lehet a katasztrófának, és ő valószínűleg a helyszínre látogat, hogy lássa a helyzetet, és beszéljen az emberekkel. Nagyon súlyosnak minősítette a helyzetet, annak ellenére, hogy a katasztrófa "két völgyre korlátozódott".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!