Külföld

2009.03.23. 14:45

Szerencsés kimenetelű légibalesetek Isztambulban és Jakartában

Törökország, Indonézia - Hajtóműhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító repülőgép hétfőn Jakarta közelében, egy ukrán gép pedig a landolás után túlfutott a leszállópályán Isztambulban. Senki sem sérült meg.

nincs nev

Az indonéziai utasszállító gép a Bintan szigeti repülőtérről indult a főváros, Jakarta felé, azonban alig kezdte meg a 80 perces utat, amikor egy hajtómű meghibásodott. A pilóta azonnal engedélyt kért kényszerleszálláshoz, és a legközelebbi reptéren, Batam szigetén sikeresen landolt a géppel.

Az isztambuli nemzetközi repülőtéren történt ugyancsak szerencsés kimenetelű baleset - egy ukrán gép a landolás után túlfutott a leszállópályán. A repülőgép orra és futóműve ugyan a földhöz ütődött, amikor a gépnek sikerült megállni a leszállópálya vége után, de a fedélzeten tartózkodó 44 emberből senki nem sérült meg, és a gépen sincsenek komolyabb károk - közölte a Hírszerző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!