Külföld

2012.06.10. 20:11

Romániai választások - Exit poll: Kolozsváron szoros versenyben a baloldali jelölt áll jobban

Több exit poll felmérés is azt mutatja, hogy Kolozsváron a baloldali pártszövetség (USL) jelöltje, Marius Nicoara szerezte meg a polgármesteri tisztséget, fölénye azonban a hibahatáron belüli.

MTI

Az egyik felmérés szerint Marius Nicoara a szavazatok 43,1 százalékával megelőzte Emil Boc volt miniszterelnököt, a jobbközép Demokrata Liberális Párt (PDL) elnökét, aki a szavazatok 40,3 százalékát szerezte meg. Egy másik közvélemény-kutató intézet egyformán 41 százalékon mérte a két jelölt támogatottságát, egy harmadik pedig 43,9-36,9 százalékos szavazatarányt jelez Marius Nicoara javára. 
A közvéleménykutatók a két magyar jelölt közül csak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltjének, Eckstein-Kovács Péternek a támogatottságát mérték, 7,3 százalékon. Eckstein a Transilvania Live televíziónak elismerte, a kolozsvári választást a nagy román pártok versenye határozta meg.
A kolozsvári önkormányzati testületben az egyik mérés szerint az RMDSZ a szavazatok tíz százalékát szerezte meg, a másik 13,4 százalékon mérte a szövetség jelöltlistájának a támogatottságát. Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) támogatottságára vonatkozóan nem közöltek adatokat a közvélemény-kutatók. Kolozsváron a magyarok aránya 16 százalékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!