Külföld

2010.07.25. 14:22

Robbant a szemetes Bangkokban, egy ember meghalt (frissítve)

FMH - Pokolgépes merényletet követtek el vasárnap a thaiföldi főváros központjában, egy buszmegállóban. A robbanás egy embert megölt, és legalább tízet megsebesített - közölte a rendőrség.

MTI

A pokolgép a megállóban lévő kukában volt elrejtve. Egy rendőr tábornok azt mondta, nem akar olyan találgatásba bocsátkozni, miszerint a robbantásnak esetleg köze van az év első felében történt tömegtüntetésekhez és belpolitikai zavargásokhoz.
A szóban forgó buszmegálló is egy olyan belvárosi kerületben van, amelynek életét a tüntetők több héten át megbénították, mert a területet megszállva tartottak. A demonstrálók annak idején azt követelték, hogy Abhiszit Veddzsadzsiva kormányfő oszlassa fel a parlamentet, és írjon ki előrehozott parlamenti választásokat. Az összesen legalább 89 ember halálát okozó zavargásoknak a hadsereg vetett véget május 19-én.
Bangkokban vasárnap időközi választást tartottak egy parlamenti helyért, s itt a kormányerők egyik jelöltje versengett a korábbi tömegtüntetéseket rendező vörös inges mozgalom egyik vezetőjével, akit a zavargások szításáért, terrorista tevékenység gyanújával bebörtönöztek. A jelölt a börtönből irányította választási kampányát.
A pokolgép nem sokkal azután robbant fel, hogy bezárták a szavazóhelyiségeket.
A választás a kormánypárti jelölt csekély arányú győzelmét hozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!