Külföld

2009.07.14. 09:28

Robbanás történt Szerbiában - ketten sérültek

Két személy megsebesült egy robbanásban kedden hajnalban a dél-szerbiai Presevóban; a detonáció egy olyan házban történt, amelyben a szerb rendőrség és csendőrség tagjai laknak.

feol.hu

Az épületet szakemberek vizsgálják át, hogy megállapítsák van-e még benne robbanóeszköz.
Ivica Dacic miniszterelnök-helyettes belügyminiszter a nap folyamán a rendőrség igazgatójának a csendőrség parancsnokának kíséretében Presevóba utazik, a kora délutáni órákban pedig sajtóértekezleten számol be tapasztalatairól.
Presevo annak a délnyugat-szerbiai, a macedón és a koszovói határ közelében lévő területnek a központja, ahol 60-70 ezer albán él egy tömbben. A közülük kikerült terroristák, akik Presevo, Bujanovac és Medvedja Felszabadítási Hadseregének nevezték magukat, 2000 ősze és 2001 tavasza között számos aknavetős támadást hajtottak végre, rendőrőrsöket támadtak meg azzal a szándékkal, hogy kivívják az általuk Kelet-Koszovónak nevezett terület elszakadását Szerbiától.
A múlt hét csütörtökén, a hajnali órákban Bujanovac környékén ért támadás járőröző rendőröket. Az egyelőre ismeretlen tettesek kézi gránátvetővel lőttek a rendőrök terepjárójára, s egyiküket súlyosan, a másikat könnyebben megsebesítették. Boris Tadic szerb államfő akkor a Koszovót felügyelő, az ottani biztonsági helyzetért felelős nemzetközi közösséget is hibáztatta a történtekért.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!