Külföld

2009.08.07. 18:39

Rendőrök csaptak össze terroristákkal Indonéziában

Jakarta - Délkelet-Ázsia legkeresettebb terroristáját üldöző rendőrök bekerítettek egy házat Indonézia középső részén, és lövöldözés robbant ki az épületben rejtőzködő fegyveresekkel - közölték pénteken a hatóságok és szemtanúk.

feol.hu

A rendőrök szerint Noordin Mohammad Top rejtőzködik az épületben, akiről úgy tudják, hogy köze volt a 2002-es Bali szigeti robbantások és három másik, nyugati célpontok ellen irányuló merénylet végrehajtásához. A terrorcselekmények több mint 240 ember, többségében külföldi turisták halálát okozták.
    A rendőrség szóvivője szerint az összetűzés a közép-jávai Temanggung településen zajlott le. A térségben automatafegyverek szórványos kelepelése hallatszott.
    A helyi televízió annyit jelentette, hogy az a személy, aki bérbe vette a bekerített házat "nagyon hasonlít Noordin Topra".
    A terrorista vezér a Jemaah Islamiyah szervezeten belül egy olyan csoportot irányít, amely az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat merényletei mintájára követi el támadásait nyugati polgári célpontok ellen.
    Egy 2005-ben a hatóságok birtokába került videofelvételen látható, amint Top hűséget esküszik az al-Kaidának, és megfogadja, hogy még több támadást hajt végre bosszúból az Irakban és Afganisztánban meggyilkolt muszlimok haláláért.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!