Külföld

2010.04.28. 06:35

Rendőrök az áldozatai egy pakisztáni öngyilkos merényletnek

FMH - Öngyilkos merénylő robbantott Pakisztán észak-nyugati részén egy rendőrségi ellenőrző pontnál, ahol legalább négy rendőr meghalt, nyolc másik megsebesült szerdán reggel.

MTI

A merénylet Északnyugati Határvidék tartomány székhelyének, Pesavarnak az egyik elővárosában történt.
A kamikáze az afgán határ menti, törzsi ellenőrzésű vidékről érkezett az ellenőrző ponthoz, ahol működésbe hozta a gépkocsijába rejtett robbanószerkezetet.
A detonáció legalább négy - egyes jelentések szerint öt - rendőrt megölt, nyolc másikat - egyes beszámolók szerint 11-et - megsebesített.
Pesavar közel fekszik a törzsi ellenőrzésű pakisztáni területhez, amely az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat és a vele szövetséges, vallási fanatikus muzulmán tálib mozgalom fellegvára. A pakisztáni hadsereg az elmúlt évben jelentős hadműveleteket folytatott a térségnek az iszlamista fegyveresektől való megtisztítása érdekében, amelyek során több száz felkelő vesztette életét. A kormány ellen fellázadt radikális iszlamisták öngyilkos merényletek és egyéb támadások egész hullámával válaszoltak, amelyek szintén több száz emberéletet követeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!