Külföld

2009.04.24. 08:23

Rakétát lőttek ki a palesztinok

Újabb rakétát lőttek ki palesztinok a Gázai övezetből dél-izraeli területre a péntekre virradó éjjel, de a lövedék nem követelt áldozatot, és anyagi kárt sem okozott - közölte egy katonai szóvivő.

feol.hu

A rakéta Sáár Hanegev kibuc körzetében csapódott be, a Gázai övezet északi részével szemben. Közel 200 rakétát és aknagránátot lőttek ki Izraelre a Hamász palesztin iszlamista szervezet uralta övezetből azóta, hogy január 18-án befejeződött az ott végrehajtott 22 napos izraeli offenzíva.
Az "Öntött ólom" hadművelet, amelynek a palesztinok egészségügyi szolgálatok szerint mintegy 1400 - többségében civil - palesztin halottja és ötezer sebesültje volt, hivatalosan épp azzal a céllal indult, hogy megszűnjenek a palesztin rakétatámadások. Az offenzíva vége óta Izrael a palesztin rakétákra válaszul több légitámadást intézett fegyveresek, fegyverraktárak, valamint a Gázai övezet és Egyiptom határa alatt húzódó csempészalagutak ellen.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!