Külföld

2009.07.05. 06:45

Rakétáinak pontosságát akarta fejleszteni Észak-Korea legutóbbi kísérleteivel

Szöul - Valószínű, hogy ballisztikus rakétáinak pontosságát akarta fejleszteni Észak-Korea legutóbb végrehajtott rakétakísérleteivel - közölte vasárnap egy névtelenséget kérő dél-koreai tisztségviselő.

MTI

A szombaton kilőtt, hét rövid hatótávolságú ballisztikus rakéta közül öt ugyanazon a területen csapódott be a tengerbe. Ez azt jelzi, hogy az észak-koreai rakéták egyre pontosabbak - állította a tisztségviselő.
    
Phenjannak becslések szerint mintegy ezer ballisztikus rakétája lehet, de ezek eddig célzott használatra nemigen voltak alkalmasak. 
    
A szombaton kilőtt rakéták 400-500 kilométert tettek meg a levegőben. Szöul ugyanakkor azt állította, hogy a tesztelt fegyverek Scud vagy Rodong típusú, vagyis 1000-1500 kilométer hatótávolságú rakéták voltak. 

Elképzelhető, hogy Észak-Korea szándékosan lerövidítette a rakéták röppályáját annak érdekében, hogy tesztelje azok pontosságát - mondta a dél-koreai tisztségviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!