Külföld

2012.03.30. 07:55

Radikális muszlimokat vettek őrizetbe Toulouse-ban

Kéttucatnyi radikális muszlim gyanúsítottat vett őrizetbe a francia rendőrség péntek reggel Toulouse városában és másutt - közölték a nyomozáshoz közel álló források.

MTI

A szélsőséges iszlamista körökben egy héttel azt követően hajtották végre a letartóztatásokat, hogy lelőtték a terrorista Mohamed Merahot, aki három merényletben összesen hét embert ölt meg a dél-franciaországi Toulouse-ban, illetve a szomszédos Montaubanban.

Hírügynökségi jelentések szerint a terrorelhárító egységek Toulouse mellett Párizsban továbbá Marseille, Lyon, Nizza  és Nantes városában hajtottak végre razziákat. A hatóságok közölték, hogy ezek során nagy mennyiségű fegyvert is lefoglaltak. Az első értesülések szerint egyelőre nem állapítottak meg semmilyen közvetlen kapcsolatot a toulouse-i gyilkos és az őrizetbe vett személyek között.

A le Figaro francia napilap értesülése szerint a razzia egy februárban betiltott dzsihádista szervezet, a Nantes-i központú "Forsane Alizza" ellen irányult.

A 23 éves algériai származású Merahot csütörtök este temették el Toulouse egyik temetőjének muzulmán részében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!