Külföld

2012.02.23. 08:44

Pokolgépes támadássorozat iraki városokban, több tucat halott

Bagdad - Pokolgépes robbantások sorozatát hajtották végre csütörtök reggel Bagdadban és más iraki városokban, az eddigi összesítések szerint a terrorcselekményeknek legalább 32 halottja és sok tucat sebesültje van.

MTI/AFP/AP

Hírügynökségi beszámolók szerint Bagdadban legkevesebb öt helyen robbant gépkocsiba rejtett pokolgép, és más fegyveres támadások is történtek, ezek összesen 22 ember halálát követelték.

A legsúlyosabb támadás a jobbára síiták lakta belváros Karrada bevásárlónegyedében történt, ott kilenc ember halt meg és 24 megsebesült. Az első jelentések szerint a támadások többsége rendőrségi célpontok ellen irányult.

Közben egymás után érkeztek a terrorcselekményekről szóló hírek az északi Szaláheddín és az ország középső részén fekvő Dijála tartományok városaiból is.

Szaláheddín két városában, Bajdzsiban és a Dudzsailban egy-egy autóbombás támadást hajtottak végre négy ember életét kioltva, nyolc másikat megsebesítve - közölte egy helyi rendőrezredes.

Dijála székvárosában, Baakúbában és környékén fegyveres támadások sorozatában és robbanóanyaggal megrakott gépkocsik detonációjában hatan haltak meg és tizenegyen megsebesültek.

Irakban ez volt a legvéresebb merényletsorozat január 14-e óta, amikor a déli Bászrában egy öngyilkos merénylő 53 síita zarándokkal végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!