Külföld

2010.01.13. 14:51

Pokolgépes merénylettel fenyegetőzött egy utas

Pokolgépes merénylettel fenyegetőzött szerdán egy utas az ArkeFly holland légitársaság Amszterdamból Arubába tartó járatán.

MTI

A repülőgépet Írországba irányították át, Shannon repülőterén biztonságban földet ért 224 utassal és 11 fős legénységgel a fedélzetén. A robbantással fenyegetőző holland állampolgárságú utast átadták az ír hatóságoknak.
Az ArkeFly szóvivője elmondta, hogy a kifejezetten agresszív és zavarodottan viselkedő utas többször is fennhangon azt állította a levegőben, hogy robbanószerkezetet helyezett el a repülőgépen.
A karibi szigetországba tartó Boeing 767-est az írországi repülőtér egy félreeső területére vontatták átvizsgálására, de nem találtak robbanóanyagot.
Karácsonykor egy nigériai férfinak sikerült robbanóanyagot felvinni egy Amszterdamból Detroitba tartó utasszállító gép fedélzetére. A férfi landolás előtt próbálta végrehajtani a robbantást a Delta-Northwest amerikai légitársaság járatán, de az utasok észrevették, mire készül, és az utolsó pillanatban leteperték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!