Külföld

2008.10.29. 18:07

Pénzügyi válság után sokkal durvább ökológiai fenyeget

<b>USA</b> - A hamarosan beköszöntő ökológiai válság a mostani pénzügyi válságnál sokkal durvább lesz - vélik környezetvédelmi szakértők. Ha a természetet elfogyasztjuk, akkor nem lesz mit fogyasztanunk.

nincs nev

Környezetünk erőforrásai olyan mértékben fogynak, hogy a 2030-as évekre már két Földre lesz szükségünk a jelenlegi életformánk fenntartásához – írja az Index hírportál. 

A bankmentő csomagok költségei eltörpülnek a környezetben okozott károk mellett – derül ki a World Wildlife Fund (WWF) szerdán kiadott éves elemzéséből. Szakértők szerint a természeti erőforrásokat ugyanúgy elfogyasztjuk előre, mint a pénzügyieket. Kihasználjuk mindazt az erdőt, vizet, földet és levegőt, amely csak jóval később tud megújulni. 

A kapacitások legalább 30 százalékkal elmaradnak az igények növekedésétől. Várhatóan nem plazmatévére való pénzeszközben lesz hiány, hanem az életben maradáshoz szükséges alapanyagokban. Ebből természetesen az következik, hogy drágább lesz az élelmiszer, a víz és az energia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!