Külföld

2012.01.20. 07:03

Óceánjáró balesete - Szemtanú védi a kapitányt

Egy fiatal moldovai nő szerint a múlt hét pénteken szerencsétlenül járt olasz luxus óceánjáró kapitánya hatalmas erőfeszítéseket tett az utasok kimentésére.

MTI

A 25 éves Domenica Cemortan csütörtökön a moldovai médiát arról tájékozatta: Francesco Schettino kapitány magához rendelte a parancsnoki hídra, hogy utasításait oroszul tolmácsolja. A szerencsétlenül járt Costa Concordián számos orosz turista is volt, mindegyikük megúszta a balesetet.  

Domenica Cemortan a hajó alkalmazottja, de a végzetes éjszakán magánemberként tartózkodott az óceánjárón. Véleménye szerint a kapitány nagy tettet hajtott végre, és több mint 3 ezer ember életét mentette meg. Beszámolója szerint a kapitány éjfél előtt tíz perccel még a hídon volt, akkor parancsolta őt egy mentőcsónakba.

Schettino napok óta házi őrizetben van, az ügyészség gondatlanságból elkövetett többszörös emberöléssel, katasztrófa okozásával és a hajó idő előtti elhagyásával gyanúsítja. Ha a bíróság elmarasztalja, akár 15 év börtön várhat rá.

A nyomozás egyik vezetője, a toszkán Grosseto város főügyésze, Francesco Verusio közölte, a vizsgálat további menete dönti el, hogy a  nő vallomását figyelembe veszik-e a tárgyaláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!