Külföld

2011.07.22. 08:24

Nyolcvan kilogrammos tumor operációjára készülnek Vietnámban

Sürgősen operációra vár egy vietnámi férfi, akinek nyolcvan kilogrammos tumor nőtt a lábán.

MTI

Nguyen Duy Hainak már károsodott a csípője és a gerincoszlopa, légzési nehézségei és vérkeringési problémái vannak - mondták el az orvosok Ho Si Minh-városban. A szakértők szerint ez a Vietnámban valaha felfedezett legnagyobb tumor.

Több, különböző országokban dolgozó specialista gyűlt össze konzultációra, az operáció mikéntjéről azonban egyelőre nem sikerült megegyezniük. Elsősorban a tumor körüli nagy vérerek jelentenek problémát - mondta el Le Hoang Minh kórházigazgató.

A harmincegy éves férfi szinte születése óta kénytelen együtt élni tumorával. Az orvosok tizennégy éve térd alatt amputálták lábát, a tumor azonban tovább nőtt, mostanra elérte az egyméteres szélességet és a nyolcvan kilogrammot. A férfi családja nem engedhetett meg magának egy második operációt: az új műtétre adományozók gyűjtötték össze a pénzt, miután a Nguyen betegségének történetét a sajtó is megismerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!