Külföld

2009.09.15. 07:10

Nőnek öltözött támadók akartak robbantani Pakisztánban

FMH - A pakisztáni rendőrség meghiúsított egy kőolajtároló elleni fegyveres támadást Karacsi közelében, de a lövöldözésben meghalt egy biztonsági őr - közölte kedden a kikötőváros rendőrparancsnoka.

feol.hu

Három nőnek öltözött - burkát, vagyis az egész testet fedő öltözéket viselő - férfi egy zárt teherautóval hétfő este megpróbált behajtani a több olajcég által használt létesítmény területére. Amikor egy biztonsági őr megpróbálta őket megállítani, lelőtték. Ezután azonban további őrök és rendőrök tüzet nyitottak a támadókra, akiket menekülésre késztetett a fegyveres ellenállás. "Hátrahagytak tíz kézigránátot, három géppisztolyt és burkáikat" - mondta a rendőrparancsnok.
Az ország déli részén, így az Arab-tenger partján fekvő gazdasági fővárosban, Karacsiban is ritkán történnek ilyen támadások. Ezek inkább az ország északi, északnyugati részére jellemzők, ahol a hadsereg fegyveres harcot vív iszlamista lázadókkal. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy ezt a karacsi támadást kik követték el.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!