Külföld

2009.06.07. 09:07

Netanjahu a jövő héten ismerteti békepolitikáját

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök bejelentette vasárnap, hogy a jövő héten jelentős beszédben ismerteti "béke- és biztonsági" politikáját.

feol.hu

 "A jövő héten fontos beszédben ismertetem az izraeliekkel politikánknak a béke és a biztonság megteremtésére irányuló elveit" - mondta a kormányfő újságíróknak a heti kabinetülés előtt.
A bejelentés három nappal azután hangzott el, hogy Barack Obama amerikai elnök kairói beszédében ismét a ciszjordániai zsidó telepek bővítésének teljes befagyasztását, és egy palesztin állam létrehozását követelte, amit Netanjahu ellenez. Az izraeli miniszterelnök ezúttal is lehetetlennek nevezte az építkezések teljes leállítását.
Jiszráel Kac miniszter a sajtótájékoztatón hozzáfűzte, hogy Izrael nem vethet véget a "normális életnek" a telepeken. Reményét fejezte ki, hogy az amerikaiak tiszteletben fogják tartani a múltbeli nem hivatalos megállapodásokat, amelyek lehetővé teszik legalább a minimális építkezések folytatását.
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter viszont pénteken kijelentette, hogy Obama nem fog elismerni semmilyen múltbeli nem hivatalos egyezséget.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!