Külföld

2011.09.25. 16:46

Moszkvában tüntettek amiatt, hogy Putyin és Medvegyev elosztotta egymás között a hatalmat

Moszkvában mintegy 300 ellenzéki érzelmű ember tüntetett vasárnap arra a hírre reagálva, hogy Vlagyimir Putyin az ország elnökeként 2012-ben visszatér a Kremlbe, míg Dmitrij Medvegyev jelenlegi államfő az ő helyére kerül a kormány élén.

MTI

Több ellenzéki szervezet, köztük a Garri Kaszparov sakkvilágbajnok vezette Civil Front felhívására a Puskin téren gyűltek össze a tüntetők, akik feliratokon követelték Putyin távozását a hatalomból, és hangot adtak annak a véleményüknek, hogy a választás csak színjáték Oroszországban.
   
"Putyin és Medvegyev ellen jöttem tüntetni, mert kiosztották maguknak a posztokat, miközben a népnek kellene megválasztania a vezetőit" - mondta egy 73 éves nyugdíjas asszony, aki a kommunista párt jelvényét hordta a sapkáján. Egy diák azért ment ki a megmozdulásra, hogy "értésre adja a hatalomnak, hogy van ellenzék, és nem mindenki ért egyet" a Putyin-Medvegyev kettős döntésével.
   
"A szerepek cseréje Putyin és Medvegyev között egyszerűen provokáció. A hatalmat elkobozták, a nép nem választhatja meg a vezetőit" - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!