Külföld

2009.07.28. 17:21

Megtiltották unokái lefényképezését a nagyinak, mert pedofíliától tartottak az uszoda dolgozói

London - Nem fényképezhette le unokáit egy nagymama egy skóciai uszodában - a gyermekvédelmi törvényre hivatkoztak az uszoda dolgozói.

feol.hu

A 85 éves Sheila Campbell, az ismert rádiós újságíró, Nicky Campbell édesanyja négy - 5 és 10 év közötti - leán yunokájával egy Edinburghhoz közeli uszodába ment, és ott szerette volna megörökíteni a gyerekeket. 
    
"Nem volt a közelben más gyerek, én csak az unokáimat szerettem volna lefényképezni. Mi rossz van ebben? De az uszoda egyik alkalmazottja nem engedte" - mondta el a nagymama.
    
Sok városban megtiltották a gyerekek fényképezését, mert attól tartanak, hogy akik lefotózzák őket, esetleg pedofilok vagy olyanok, akik üzletelnek a képekkel. 
    
Philip Pullmann brit író, Az Úr sötét anyagai című könyvtrilógia szerzője nemrégiben úgy nyilatkozott, nem vállal több iskolai felolvasást Nagy-Britanniában, mert nem akarja, hogy egy, a feltételezett pedofilokat nyilvántartó adatbank ellenőrizze. Mindenkinek, aki iskolában kíván "szerepelni", a kormány előírja az ilyen típusú ellenőrzést. 2010 novemberétől 11,3 millió, gyerekekkel és sérült felnőttekkel foglalkozó személynek - köztük tanároknak és önkénteseknek - kell átesnie ilyen átvilágításon.
    A korábban tanítóként dolgozó író szerint a kormány túl messzire ment. A szerző a maga részéről megtagadta, hogy olyan rendszer cinkosa legyen, amely úgymond eleve feltételezi az ő bűnösségét.

Forrás: MTI/EFE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!