Külföld

2010.03.04. 17:48

Mégsem volt csoda? Csúszhat II. János Pál boldoggá avatása

FMH - Az illetékes orvosi bizottság nem fogadta el egy Parkinson-kórból felgyógyult apáca esetét a II. János Pálnak köszönhető csodás gyógyulásként, így késhet a pápa boldoggá avatása.

MTI

A La Repubblica című olasz újság szerint az orvosok döntése miatt új esetet kell kiválasztani ama mintegy 270 lehetséges felgyógyulás közül, amelyeket a 2005-ben elhunyt II. János Pál közbenjárásának tulajdonítanak, bebizonyítva, hogy valóban csoda történt. A boldoggá avatás a szentté avatáshoz vezető út legfontosabb állomása.    
A boldoggá avatási eljárás középpontjában eddig egy francia apáca csodás felépülése állt. Marie Simon-Pierre kezelőorvosai szerint Parkinson-kórban szenvedett, majd hirtelen meggyógyult, miután - a lengyel pápa halála után - a Szentatyához fohászkodott segítségért. A Vatikán orvosi bizottsága azonban úgy találta, hogy az apáca kórisméje "nem kellően bizonyított", ráadásul a Parkinson-kór bizonyos formái gyógyíthatók. Csoda tehát nem történt.
XVI. Benedek pápa tavaly decemberben rendeletet adott ki, amelyben elismerte elődje "hősi erényeit". Ennek alapján egyházi körökben azzal számoltak, hogy II. János Pál boldoggá avatása még az idén megtörténhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!