Külföld

2011.01.13. 05:48

Megötszöröződött a riói esőzés áldozatainak száma

FMH - Néhány óra leforgása alatt csaknem ötszörösére, 257-re nőtt a Rio de Janeiróra és környékére lezúdult özönvízszerű esőzések és földcsuszamlások halálos áldozatainak a száma - közölték helyi idő szerint szerdán a hatóságok.

MTI

Néhány órával korábban még 58 halálos áldozatról tájékoztattak. Az áldozatok száma ráadásul várhatóan tovább fog növekedni, mihelyt a mentőalakulatok elérik a távolabb eső területeket.
Egyedül a brazil nagyváros északi határában lévő hegyvidéki Teresopolisban 130 ember halt meg, és 50 eltűntről tudnak a hatóságok. Petropolis városában legalább 20, Nova Friburgóban pedig 107 ember halt meg a legfrissebb adatok szerint.
Dilma Roussef brazil elnök 460 millió dollárt szabadított fel az újjáépítési alapból a bajba jutott térség megsegítésére, ahol több ezer embert vágott el a külvilágtól az árvíz, és közel ezren váltak földönfutóvá. Sok út járhatatlanná vált, ami nehezíti a mentési munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!