Külföld

2008.11.17. 10:53

Megmentik a bikaviadalt

<b>Madrid</b> - Szövetségre léptek a spanyol, a francia és a protugál törvényhozás bikaviadal-párti képviselői a hétvégén, hogy megmentsék a mindhárom országban sokak által kedvelt, ám az állatvédők részéről támadott véres időtöltést.

nincs nev

A résztvevők Madridban tanácskoztak, mivel az állatvédők egyre hevesebben támadják a bikaviadalokat. Egy koordinációs bizottság létrehozását szorgalmazták a hétvégi találkozójukon, hogy válaszolni tudjanak ezekre a támadásokra.

 A nyolcvan képviselőt tömörítő francia bikaviadal-párti csoport elnöke bejelentette: békés mozgósításra törekszenek az általuk kulturális örökségnek tekintett corrida megőrzéséért - írja a Népszava Online. Az ő szemükben ez a harci forma nem csupán kultúrát, hanem művészetet is jelent. 

Tisztelik azokat, akik nem szeretik a corridát, ám készek velük vitába szállni. Később meg kívánják rendezni a bikaviadallal foglalkozó szakemberek világkonferenciáját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!