Külföld

2009.06.03. 04:58

Már 117-en haltak meg újinfluenzában - chilei a legújabb áldozat

FMH - Immár Chilében is van halálos áldozata az új típusú influenzának - közölték kedden a dél-amerikai országból; közben Mexikóban száz fölé emelkedett a vírusfertőzésre visszavezethető halálesetek száma.

feol.hu

A chilei egészségügyi miniszter elmondása szerint egy 37 éves vízvezeték-szerelőt vitt el a kór az ország déli részén. A múlt héten került kórházba, láza volt, és rossz közérzetre panaszkodott.
Chilében 360 újinfluenzás esetet tartanak nyilván - többet mint bármelyik másik dél-amerikai országban -, négy beteg állapota válságos.
Közben Mexikóban száz fölé emelkedett a H1N1 vírus halálos áldozatainak a száma: a hivatalos adatok szerint 103-an haltak bele a fertőzésbe. Öt napja még 97 halálos áldozatot tartottak nyilván. A fertőzöttek száma 220-szal nőtt ugyanezen idő alatt.
Brazíliában kettővel nőtt az újinfluenzás betegek száma, most 23-an vannak. Mindkét új fertőzött az Egyesült Államokból tért haza az egészségügyi minisztérium közlése szerint.
Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint világszerte 117-en haltak bele a betegségbe. Eddig 64 országban összesen csaknem 19 ezer fertőzést jegyeztek fel.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!